Dla kogo są?

Dla grupy co najmniej 10 osób która z okazji firmowego eventu, wieczoru kawalerskiego lub jakiejkolwiek innej okazji chce zgłębić piwne tajemnice. W przypadku mniejszej liczby osób wyślij zapytanie a skalkulujemy cenę specjalnie dla Ciebie.

Czego się dowiem?

  • Jak powstaje piwo i z jakich składników
  • Czy trudno jest uwarzyć piwo w domu – dla zainteresowanych wiedza jak zacząć
  • Jakie są style piwne na świecie – degustacja wybranych z nich
  • Jak nie pogubić się w szerokiej ofercie sklepów specjalistycznych i multitapów – jak wybrać piwo dla siebie
  • Jakie są techniki degustacyjne, które ułatwiają wydobycie smaków i aromatów z piwa
  • Jak oceniać piwo – skupimy się na zaletach, a nie wadach aby czerpać z picia piwa jak najwięcej przyjemności
  • Która z piwnych teorii jest mitem, a która faktem
  • Poznasz również odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dotyczące piwa

Jak zamówić?

Wystarczy zadzwonić, wysłać wiadomość na maila lub przez Facebooka.

E-mail

biuro@nullbrotur.pl

Telefon

606-000-477-000-404

Facebook

www.facebook.com/brotur

Poznaj konkretne oferty

Degustacje na zamówienie

Posiadasz własne miejsce na piwne degustacje? Przyjedziemy do Was z najlepszymi piwami do degustacji i zorganizujemy warsztaty na miejscu.

Miejsce

zapewniona przez zamawiającego sala z krzesłami i stolikami

Czas trwania

2-3 godzin

Liczba osób

10 – 30

Cena

90zł/os

Podczas warsztatów:

  • Degustacja 10 piw po 100 ml na osobę – wybrane reprezentatywne przykłady piwnych stylów - w zależności od dostępności (Przykładowe piwa: Pilsner Urquell, Weißbier - Schneider Tap 1, Hoegaarden – Witbier, Pinta Koniec Świata, Westmalle Dubbel, Guinness Draught Stout, Trzech Kumpli Pan iPani, Boon Oude Gueuze, Schlenkerla Rauchbock Urbock, Manufaktura Piwna Porter Podbity Śliwką)
  • Informacje oraz ciekawostki związane z piwem opisane w "Czego się dowiem?"
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże
  • Omówienie warzenia piwa na przykładowym sprzęcie piwowara domowego
  • Przegląd rodzajów szkła do piwa
  • Możliwość ześrutowania słodu oraz zakapslowania butelki

Kraków - degustacje

Spróbuj prawdziwych angielskich ALE w TEA Time – jedynym takim browarze restauracyjnym w Polsce. Można spróbować tu świeżych tradycyjnych angielskich piw, które przez serwowanie z pompy osiągają kremową konsystencję. Druga część degustacji odbywa się w Omercie – pierwszym krakowskim multitapie. Pub ten posiada szeroką ofertę piw rzemieślniczych w tym aż 28 prosto z beczki.

Miejsce

Multitapy na Krakowskim Kazimierzu – TEA Timie i Omerta Pub

Czas trwania

3 godziny

Liczba osób

10 – 18

Cena

80zł/os

Podczas warsztatów:

  • Degustacja 4 piw po 150 ml na osobę w TEA Time – tradycyjne angielskie piwa nalewane z pompy
  • Degustacja 6 piw po 100 ml na osobę w Omerta Pub – wybrane najlepsze przykłady stylów wśród dostępnych piw
  • Informacje oraz ciekawostki związane z piwem opisane w "Czego się dowiem?"
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże

Kraków - degustacje oraz zwiedzanie browaru Lubicz

Zobacz jak wygląda produkcja piwa w browarze restauracyjnym Lubicz i poznaj jego historię sięgającą roku 1840! Spróbuj na miejscu 4 świeżych rodzajów piwa. Aby lepiej poznać piwny świat druga cześć degustacji odbędzie się w MultiQulti. Jednym z najlepszych multitapów w Krakowie, serwujący najlepsze piwa rzemieślnicze prosto z beczki.

Miejsce

Kraków - Browar Lubicz oraz multitap MultiQulti

Czas trwania

3,5 godziny

Liczba osób

10 – 18

Cena

100zł/os

Podczas warsztatów:

  • Zwiedzanie Browaru Lubicz z przewodnikiem – historia miejsca i omówienie procesu warzenia piwa
  • Degustacja 4 piw po 125 ml na osobę w Browarze Lubicz – lokalne piwa z bieżącej oferty oraz degustacja prażonego słodu
  • Degustacja 5 piw po 150 ml na osobę w MultiQulti – wybrane najlepsze przykłady stylów wśród dostępnych piw
  • Informacje oraz ciekawostki związane z piwem opisane w "Czego się dowiem?"
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże

Katowice - degustacje oraz zwiedzanie Browaru Mariackiego

Zobacz jak wygląda produkcja piwa w restauracyjnym Browarze Mariackim. Spróbuj na miejscu 5 świeżych rodzajów piwa z odpowiednio dobranymi zakąskami. Aby lepiej poznać piwny świat druga cześć degustacji odbędzie się w Pubie Browariat. W swojej ofercie posiada najlepsze piwa z bawarskich browarów – Camba Bavaria i Schonramer, a także holenderskiego browaru Jopen.

Miejsce

Katowice - Browar Mariacki oraz Pub Browariat

Czas trwania

3,5 godziny

Liczba osób

10 – 18

Cena

100zł/os

Podczas warsztatów:

  • Zwiedzanie Browaru Mariackiego z miejscowym piwowarem – omówienie procesu produkcji piwa
  • Degustacja 5 piw po 100 ml na osobę w Browarze Mariackim – lokalne piwa z bieżącej oferty
  • Wyśmienite zakąski Browaru Mariackiego i omówienie jak dobrać odpowiednie piwo do poszczególnych potraw
  • Degustacja 6 piw po 100 ml na osobę w Browariat – wybrane najlepsze przykłady stylów wśród dostępnych piw
  • Informacje oraz ciekawostki związane z piwem opisane w "Czego się dowiem?"
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże

Katowice - degustacje

Spróbuj tradycyjnych i nowofalowych stylów piwnych spośród szerokiej oferty piw prosto z beczki w Kontynuacji - jednym z najlepszych multitapów w Katowicach. W drugiej części degustacji spróbujemy unikalnych piw w Pubie Browariat. W swojej ofercie posiada najlepsze piwa z bawarskich browarów – Camba Bavaria i Schonramer, a także holenderskiego browaru Jopen.

Miejsce

Katowickie multitapy: Kontynuacja i Browariat

Czas trwania

3 godziny

Liczba osób

10 – 18

Cena

80zł/os

Podczas warsztatów:

  • Degustacja 5 piw po 120 ml na osobę w Kontynuacji – wybrane najlepsze przykłady stylów wśród dostępnych piw
  • Degustacja 6 piw po 100 ml na osobę w Browariat – wybrane najlepsze przykłady stylów wśród dostępnych piw
  • Informacje oraz ciekawostki związane z piwem opisane w "Czego się dowiem?"
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże

Pokaz warzenia piwa

To doskonały sposób aby uzupełnić piwne warsztaty degustacyjne lub jako dodatkowe wydarzenie podczas konferencji. Przejdziemy wspólnie cały cykl warzenia piwa w którym uczestnicy będą aktywnie brać udział, tak aby mogli samodzielnie uwarzyć piwo w domu. Podczas warzenia degustacja piw domowych.

Miejsce

zapewniona przez zamawiającego sala z dostępem do wody i prądu

Czas trwania

ok. 6 godzin

Liczba osób

1 – 30

Cena

900zł

Podczas warsztatów:

  • Pokaz warzenia piwa (sprzęt piwowara domowego oraz surowce)
  • Przegląd surowców piwowarskich: słody, chmiele, drożdże
  • Degustacja piw uwarzonych w domu
  • Możliwość ześrutowania słodu oraz zakapslowania butelki